Tamron är klara med 18-200 F3.5-6.3 Di II VC

Tamron ersätter nu sitt tio år gamla 18-200 mm-objektiv för spegelreflex med APS-C-sensor. Nya 18-200 F3.5-6.3 Di II VC har förbättrats på flera punkter.

10 augusti 2015

Med ett allroundobjektiv behöver man sällan byta objektiv på sin spegelreflex, och nu är Tamron klara med en ny version som klarar både vidvinkel och tele, och som kan köpas för ett överkomligt pris. Nya 18-200 F3.5-6.3 Di II VC har samma brännviddsområde och ljusstyrka som föregångaren, men den optiska konstruktionen är helt ny.

Den stora fördelen jämfört med den tio år gamla versionen är att det nu har tillkommit bildstabilisering, vilket gör det möjligt att få skarpa bilder på längre slutartider än förut. Autofokus har också förbättrats med en nyutvecklad motor.

För övrigt hänvisas II-talet i namnet inte till generationen, utan till att objektivet passar för spegelreflexkameror med APS-C-sensorer. Tamron har även en III-version på programmet, som passar till spegellösa systemkameror. Brännvidden på det nya objektivet motsvarar 27–300 mm på Nikon och 29–320 mm på Canon på grund av APS-C-kamerornas brännviddsförlängning.

Till att börja med kommer objektivet i versioner till Canon- och Nikon-kameror, och det rekommenderade priset är 2595 kronor. Senare kommer det även en version för Sony, fast utan bildstabilisering, då denna är inbyggd i kamerorna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av