Nya objektiv för finsmakarna

Carl Zeiss frestar med ljusstarka objektiv för den kräsne, och Samyang överraskar med tilt/shift-optik för arkitektur- och landskapsentusiasten.

10 september 2012

En del tillverkare har inför den stora fotomässan Photokina börjat lyfta på täckelset för några av de läckerheter som väntar oss fotoentusiaster den närmaste tiden. Carl Zeiss är kända för att göra objektiv av yppersta kvalitet, och man kan redan nu börja spara om man vill ha det bästa av det bästa till sina porträttbilder.

Carl Zeiss har nämligen annonserat det ljusstarka objektivet 55mm F1.4 Distagon * till spegelreflexer från Canon och Nikon. Företaget utlovar enastående bildkvalitet på fullformatskameror tack vare en ny optisk design. Det rör sig om manuell fokusering, men priset förväntas ändå vara så högt att nyheten nog mest vänder sig till finsmakare.

Samyang är kända för att leverera hög optisk kvalitet till låga priser, så många fotoentusiaster med en förkärlek för arkitektur- och landskapsbilder kommer tveklöst att se fram emot de första recensionerna av det nya tilt/shift-objektivet Samyang T-S 24mm F3.5 ED AS UMC. Priset är ännu inte känt men kommer med stor sannolikhet att vara en bit lägre än för originalobjektiven från Canon och Nikon. Objektivet kommer också att gå att köpa till Pentax K-bajonett och Alpha-spegelreflexerna från Sony.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av