Milstolpe för Nikons objektiv

Objektiv till spegelreflex- och systemkameror går åt som smör i solsken, och nu har Nikon nått en ny milstolpe i produktionen.

21 februari 2014

I början av januari kom den totala tillverkningen av Nikons NIKKOR-objektiv till spegelreflex- och systemkameror upp till 85 miljoner. Det har bara gått ett och ett halvt år sedan Nikons totala produktion nådde 70 miljoner objektiv, så på bara 18 månader har alltså Nikons fabriker spottat fram 15 miljoner nya gluggar.

Det första NIKKOR-objektivet till spegelreflex lanserades 1959, men NIKKOR-namnet är över 80 år gammalt och stammar från Nikons ursprungliga namn som var Nippon Kogaku K.K. När detta förkortades och ett R lades till på slutet uppstod alltså namnet.

I dag finns det 80 olika objektiv att välja mellan till Nikons spegelreflexkameror och systemkamerorna i Nikon 1-serien. De senaste modellerna är det kompakta AF-S DX NIKKOR 18-55MM F3.5-5.6G VRII som bland annat säljs i paket med den nya spegelreflexkameran D3300, samt AF-S NIKKOR 35 MM F1.8G som är ett ljusstarkt objektiv som kan användas med tillverkarens fullformatskameror.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av