Makro av högsta kvalitet

Zeiss är snart klara med ett härligt makroobjektiv för alla som använder en systemkamera från Fujifilm eller Sony med APS-C-sensor. Hög optisk kvalitet utlovas.

Objektiv från Zeiss brukar att innebära bildkvalitet av yppersta klass, så nu finns det något att se fram emot om man letar efter ett riktigt bra makroobjektiv och har antingen en systemkamera från Fujifilm eller en Sony med E-fattning. Zeiss lanserar nämligen snart modellen Touit 2.8/50M för de två systemen.

Det rör sig om ett äkta makroobjektiv med en förstoringsgrad på 1:1, så att motiven återges i sin faktiska storlek på bildsensorn. Zeiss utlovar hög optisk kvalitet med bland annat minimal kromatisk aberration ända från närgränsen på 15 cm och ut på andra avstånd. Objektivet kan med andra ord mycket väl även användas till porträtt. Den minsta bländaröppningen är på F22.

Touit 2.8/50M har nio avrundade bländarlameller som ger en mjuk och attraktiv bakgrundsoskärpa, och skärpan sägs vara utomordentlig ända från full bländaröppning på F2.8. Objektivet lanseras i mars, och priset är 755 Euro plus moms, så räkna med omkring 8400 svenska kronor i rekommenderat pris.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av