Ljusstarkt pancake-objektiv från Sony

Sony är på gång med sitt hittills minsta objektiv till NEX-serien av spegellösa systemkameror samt ett nytt zoomobjektiv som lämpar sig särskilt väl till videoinspelning.

24 januari 2013

Det nya objektivet sticker bara ut två cm från kamerahuset och är därmed Sonys tunnaste pancake-objektiv. SEL20F28, som objektivet heter, har en fast brännvidd på 20 mm, vilket motsvarar 30 mm när det sitter på ett NEX-hus. Och med en ljusstyrka på F2.8 kan man få en omfattande bakgrundsoskärpa och fotografera i relativt svagt ljus.

Sony är också klara med ännu ett objektiv till NEX-serien, så det nu finns totalt 13 objektiv att välja mellan till de spegellösa kamerorna. SELP18200 såldes tidigare i paket med videokameran NEX-VG30, men kommer nu även att säljas separat. Det har en brännvidd på 18-200 mm och en ljusstyrka på F3.5-6.3. Objektivet är särskilt utvecklat till videoinspelning, men kan även användas till stillbildsfotografering, och så har den också power-zoom som ger glidande och tysta zoomrörelser. Man zoomar med hjälp av en knapp på sidan av objektivet som också har inbyggd bildstabilisering.

Priserna är ännu inte fastställda, men objektiven sägs komma ut i handeln under april.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av