De bästa telezoomobjektiven till Nikon

Kraftig telezoom till Nikon

Möjligheten att komma nära motiven står högt på sport- och naturfotografernas önskelistor, och en bra telezoom löser uppgiften perfekt. Vårt stortest av åtta telezoomobjektiv till Nikon utvecklade sig snabbt till en ganska jämn match.

2 maj 2016

En telezoom är det mest användbara extraobjektivet till i stort sett alla motiv, däribland natur, sport, landskap, porträtt och mycket mer. Du har nämligen inte bara möjlighet att komma nära motivet, utan den stora brännvidden gör det också möjligt att göra bakgrunden suddig även med en mellanstor bländaröppning som F8.0. På så sätt kan du få huvudmotivet att framträda tydligare. En tredje fördel är att den stora brännvidden pressar ihop perspektivet när du t.ex. tar arkitekturbilder på håll.

Här testar vi både originalobjektiv och tredjepartsmodeller till Nikon, som kan användas på spegelreflexer med både APS-C och fullformat. I testet hittar du främst två klasser, nämligen ljusstarka objektiv på 70-200 mm F2.8, som är utmärkta för allroundbruk, samt de mer specialiserade zoomobjektiven med stora brännvidder, som är fantastiska till utomhussport, djur, fåglar, flyguppvisningar och liknande.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av