Kraftig telezoom till Canon

Ett klassiskt övervägande är om man ska köpa de dyra, originaltillverkade telezoomobjektiven eller om man ska spara tusentals kronor och få något lika bra – eller bättre – genom att köpa tredjepartstillverkade alternativ. Här har vi svaret för Canon-fotografer.

15 mars 2016

En telezoom är det mest användbara extraobjektivet till i stort sett alla motiv, däribland natur, sport, landskap, porträtt och mycket mer. Du kan nämligen inte bara få motivet närmare, utan den stora brännvidden gör det också möjligt att slöja bakgrunden även med en medelstor bländaröppning som F8.0. På så sätt kan du få huvudmotivet att framträda tydligare. En tredje fördel är att den stora brännvidden pressar ihop perspektivet när du t.ex. tar arkitekturbilder på håll.

Här testar vi original- och tredjepartstillverkade telezoomobjektiv till Canon, som kan användas på spegelreflexer i både APS-C- och fullformat. I testet hittar du främst två klasser, nämligen ljusstarka 70–200 mm F2.8-objektiv, som är utmärkta allroundgluggar, samt de mer specialiserade zoomobjektiven med stora brännvidder, som är fantastiska till utomhussport, djur, fåglar, flyguppvisningar o.likn.

Fotar du med Nikon kan du se fram emot ett liknande test för din kamera inom kort.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av