Klassiskt reportageobjektiv från Canon

Med objektivet EF 35 mm F1.4L II USM introducerar Canon en ny linstyp som förbättrar kontrasten och minimerar förekomsten av reflexer.

31 augusti 2015

Canon har lanserat objektivet EF 35 mm F1.4L II USM, ett nytt vidvinkelobjektiv i L-serien som har utvecklats för professionella fotografer. Objektivet avlöser det legendariska EF 35 mm F1.4L USM och är det första objektivet med Canons nya Blue Spectrum Refractive Optics-teknik. Den ska ge en fin bildkvalitet under alla förhållanden, oavsett vilken typ av uppdrag det rör sig om.

Med Blue Spectrum Refractive Optics-tekniken används ett organiskt material som ger en dramatisk reduktion av kromatisk aberration ända ned på molekylnivå. Genom effektivare brytning av blå ljusstrålar får man således betydligt skarpare bilder. Blue Spectrum Refractive Optics är integrerad i ett av linselementen, och tillsammans med Canons avancerade beläggningar – bland annat Subwavelength Structure Coating – sägs EF 35 mm F1.4L II USM kunna ge bilder med bättre kontraster samt minimal förekomst av reflexer och återsken.

Med sin fasta brännvidd på 35 mm är EF 35mm F1.4L II USM perfekt för klassisk reportage- och dokumentärfotografering. Det är med andra ord ett utmärkt val för bland annat fotojournalister, sport- och bröllopsfotografer. Priset för det nya underverket är dessvärre i saltaste laget. Objektivet kostar nämligen 24 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av