Häftig vidvinkelzoom till Canon EOS M

Canons systemkamera har fått ett lyft med ett nytt objektiv som gör att man kan fotografera på brännvidder ända ner till 18 mm.

6 juni 2013

Det tog sin modiga tid innan Canon lanserade sin version av den spegellösa systemkameran, EOS M, och hittills har det bara funnits två EF-M-objektiv att välja mellan. Men nu börjar det japanska företaget att utöka sitt sortiment. Med nyheten Canon EF-M 11-22mm F4.0-5.6 IS STM får man nämligen en extrem vidvinkelzoom som täcker området från 17,6 mm till 35 mm. Detta borde räcka med råge när man vill föreviga riktigt storslagna landskap.

Objektivet är kompakt byggt och kan fällas ihop så att det blir 13 mm kortare när man inte använder det. Det väger 220 gram och har en ljusstyrka mellan F4.0 och F5.6. Objektivet har inbyggd bildstabilisering av typen Dynamic IS som ger lugnare videoinspelningar, vilket den steglösa och ljudsvaga STM-fokusmotorn också bidrar till.

Canons ytbehandling Super Spectra Coating dämpar reflektioner, med en högre bildkvalitet som följd. Närgränsen är bara 15 cm. Canon har samtidigt kommit med ny programvara till EOS M-systemkameran, så att den ska fungera optimalt med det nya objektivet och fokusera snabbare än tidigare med alla objektiv.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av