Häftig telezoom från Tamron

Tamron har presenterat ett kommande zoomobjektiv, som når ända ut till 600 mm. Tillverkaren lockar även med bildstabilisering och ultrasonisk fokusmotor.

Det är i regel ett dyrt nöje att investera i de allra häftigaste telebrännvidderna, men har hoppet vaknat om att kunna köpa dem till ett något rimligare pris. Tamron har nämligen nyss tillkännagett att de jobbar på en alldeles ny telezoom som täcker omfånget från 150 mm till 600 mm.

Nya Tamron SP 150-600mm F5-6.3 Di VC USD passar till spegelreflexer från Canon, Nikon och Sony med både fullformatsbildsensor och APS-C-sensor. På de sistnämnda kamerorna motsvarar det yttersta telet i realiteten 960 mm på Canon och 900 mm på de två andra. Det borde räcka till det mesta.

Objektivet har inbyggd bildstabilisering, vilket också näst intill är ett måste till de extrema brännvidderna, och så har det en ultrasonisk USD-fokusmotor. Man kan alltid finjustera fokus manuellt, även om autofokus är aktiverad. Linserna har en speciell ytbehandling som dämpar de inre reflexerna, så bildkvalitet och kontrast borde vara utmärkt. Tamron har ännu inte offentliggjort när objektivet kan köpas – eller vad det kommer att kosta.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av