Extrem vidvinkel till Fujifilm

Med det nya objektivet Fujinon XF 10-24mm F4 R OIS får man både häftig vidvinkel på 15 mm, fast ljusstyrka genom hela zoomområdet och bildstabilisering. Men du måste vänta till mars.

Mängden av objektiv till Fujifilms systemkameror växer stadigt, och med det senaste tillskottet vid namn Fujinon XF 10-24mm F4 R OIS kan du nu också ta bilder på en riktigt häftig vidvinkel. Objektivet täcker nämligen ett område motsvarande 15 till 36 mm.

Det nya objektivet har en fast ljusstyrka på F4.0 genom hela zoomområdet, så att du bl.a. inte får problem med ändrad exponering, och det har inbyggd bildstabilisering när du fotograferar i svagt ljus.

Speciella ytbehandlingar av linserna ger minimalt med interna reflexer, och därmed högre bildkvalitet. Samtidigt används tre linser av extra hög kvalitet som har konstruerats för att få ut det mesta av Fujifilms X-Trans-sensorer.

Objektivets yttre är byggt i metall, och bländaren består av sju avrundade bländarlameller så att man ska få en snygg bakgrundsoskärpa. Objektivet kommer inte förrän i mars. Den svenska priset är inte fastställt ännu, men det brittiska är 850 pund, så en kvalificerad gissning är 9000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av