Exklusivt objektiv från Nikon

Nikon har lanserat ett nytt objektiv med fast brännvidd till den kräsna fotografen.

4 november 2013

AF-S NIKKOR 58mm F1.4G är det senaste objektivet med fast brännvidd i FX-format från Nikon. Motiv återges skarpt vid exponering på största bländare F1.4, vilket gör det möjligt att ta mycket kontrastrika bilder även om motivet är dåligt belyst utan att man behöver minska bländarinställningen.

En annan fördel med det nya objektivet är att man kan åstadkomma bokeh och stor djupverkan. När avståndet till punkten som ligger i fokus ökas uppstår inga skarpa övergångar eftersom intensiteten i den oskarpa bakgrunden ändras glidande. Det går även att åstadkomma oskarp bakgrund när man spelar in video.

Objektivet har en nanokristallbeläggning som enligt tillverkaren ger en antireflekterande effekt i hela det synliga spektrumet, reducerar eftersläpningar och linsreflexer samt ökar bildernas klarhet och kontrast. Tekniken med tre samlade linselement ger både optisk klarhet och minimal reflexion, och objektivets främsta element sitter långt nere i objektivhuset. Det bidrar också till att motverka linsreflexer och eftersläpningar, till och med i motljus.

Nikons Silent Wave-motor har utvecklats för att vara särskilt tyst. Det robusta objektivet levereras med motljusskydd och ett mjukt etui, och det rekommenderade priset är 16 290 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av