Canon EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM

Makrobelysningen sitter längst fram på objektivet.

© Canon

Canon lanserar objektiv med inbyggd belysning för spegelreflexkameror

Nya EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM för spegelreflexkameror har inbyggd makrobelysning som du kan använda för att få fram fler detaljer i små motiv.

I 2016 lanserade Canon världens första objektiv med inbyggd makrobelysning och autofokus. Objektivet är anpassat för de spegellösa EOS M-kamerorna, och nu har Canon även lanserat ett liknande objektiv som kan användas på spegelreflexkameror med APS-C-sensorer.

Tack vare ljuset kan du lysa upp små motiv och lätta upp skuggor, så att du får fler detaljer i makrobilderna.

Längst fram på EF-S 35mm F2.8 Macro IS STM sitter en ring med en lampa på vardera sida, och du kan välja mellan att bara tända den ena lampan eller båda lamporna. På en knapp kan du justera ljusstyrkan.

Kom riktigt nära med belysning och makro

Objektivet har dessutom inbyggd bildstabilisering som minimerar skakningar när du fotograferar på fri hand. Autofokusen drivs av en STM-motor som är väldigt tyst och och fokuserar mjukt, vilket är en fördel vid videoinspelning.

Förstoringsgraden är 1:1, så motiven tar upp lika stort utrymme på sensorn som de gör i verkligheten, och man kan fotografera ner till tre centimeters avstånd. 

Objektivet lämpar sig också väl för bl.a. porträtt och gatufotografi, och på APS-C-kamerorna motsvarar brännvidden 56 mm.

Objektivet kommer ut i butikerna i maj till det rekommenderade priset 4350 kronor. 

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av