Allroundobjektivet kommer närmare

Sigma är klara med en ny version av sitt allroundobjektiv som klarar både vidvinkel och tele. Det är inte bara mindre och lättare än föregångaren, utan den klarar även nya typer av motiv.

Med ett zoomområde på 18-200 mm kan man hantera riktigt många olika motivtyper, från landskap via porträtt till detaljbilder, och nu kommer japanska Sigma med en ny version av sitt objektiv som täcker just det här området. 18-200mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM C väger bara 430 gram, vilket är 60 gram mindre än föregångaren, och är samtidigt 7,1 cm långt jämfört med den tidigare modellens 7,5 cm.

Nu kan man också komma ännu närmare motiven, i och med att det nya objektivet kan fokusera på ett avstånd av 39 cm, där föregångaren var tvungen att hålla 45 cm. Det räcker inte helt för att fungera som ett renodlat makroobjektiv, men det ger en förstoringsgrad på på 1:3, så ett motiv som är tre cm stort i verkligheten tar upp en cm när det når bildsensorn.

Objektivet finns till Canon, Nikon, Sony, Pentax och Sigma och passar till kameror med APS-C-sensorer. Det har optisk bildstabilisering och en ljudlös ultrasonisk fokusmotor. Det är också kompatibelt med Sigmas usb-dock, så att man med hjälp av datorn kan finjustera bl.a. fokus eller uppgradera objektivets programvara.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av