Nya filter från Cokin

Cokin är klara med en ny serie av runda filter till spegelreflexkameror. Serien heter Pure Harmonie och erbjuder de tunnaste och lättaste filtren på marknaden.

13 april 2013

Om man är en flitig användare av filter på sina objektiv kan man fröjda sig över Cokins nya serie av runda filter till spegelreflexkameror. Serien, som går under namnet Pure Harmonie, är just nu de tunnaste och lättaste på marknaden. I vanliga fall är Cokin kända för sitt stora sortiment av kvadratiska filter som monteras i speciella försatser på objektivet, men med Pure Harmonie-serien utmanar tillverkaren både Hoya och B+W, som hittills har varit ohotade på marknaden för runda filter som skruvas fast direkt på objektivet.

Pure Hamonie-serien består av UV- och polfilter samt variabla ND-filter i storleken 37 till 82 mm. UV-filtren har en tjocklek på 3,3 mm, medan tjockleken på de cirkulära polfiltren är 4,5 mm. ND-filtren har en tjocklek på 9,5 mm. Samtliga filter har ett så kallad Everclear-skikt som både är vattenavvisande och skyddar mot fett, damm och repor. UV-filtren kostar från 400 kronor, medan polfiltren kostar från 850 kronor och ND-filtren går från 1700 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av