Test av fotoväskor

I en axelväska för fotoutrustning ligger prylarna väl skyddade samtidigt som man blixtsnabbt kan få upp dem ur väskan. I det här testet konkurrerar åtta väskor om att vinna titeln som det perfekta valet när du ska ut och föreviga de vackra höstmotiven.

12 oktober 2012

Ladda ned hela artikeln och läs mer om fotoväskorna.

Hösten är för många fotoentusiaster lika med massor av fotoutflykter ut i den färggranna naturen. Då är det viktigt att ha den perfekta väskan. För det första måste den rymma den mest grundläggande fotoutrustningen i form av en spegelreflex och ett par objektiv. Det får också gärna finnas fickor till minneskort och batterier, och det är en fördel om väskan är vattenavvisande.

Flera av testdeltagarna satsar på en diskret design där materialet är canvas. Den diskreta designen är speciellt intressant, eftersom man då kan fotografera mer obemärkt. Ett problem är dock att de sällan tål vatten och smuts så bra. Därför finns det ofta ett inbyggt regnskydd som går att dra ner över väskan ifall man skulle hamna mitt i en regnskur. Vissa tillverkare prioriterar ett exklusivt utseende, medan andra satsar på användarvänlighet.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av