Axelväskor till kameran

Axelremsväskor till fototuren

Om du ska ge dig ut och fotografera våren är en axelväska ofta ett bättre val än en ryggsäck. Den är diskretare att ha med sig i stan och du får snabb åtkomst till utrustningen. Vi har testat sex aktuella modeller i både klassisk och modern design.

20 maj 2016

När din kamerautrustning ska hänga med ut på en runda krävs en väska som är både stabil och praktisk. Och det gör inte heller något om den är snyggt designad.

Man kan antingen skaffa en ryggsäck som fördelar vikten av den tunga utrustningen över båda axlarna medan händerna är helt fria. Det är särskilt praktiskt om man ska vara ute länge och vandra i krävande omgivningar.

En annan klassisk lösning är en axelväska. Den allra största fördelen med en sådan är att man enkelt och snabbt kan komma åt sin kamerautrustning utan att behöva kränga av sig väskan. Man kan helt enkelt öppna väskan och sticka ner handen i den.

Praktiska detaljer hos axelväskor

Många av de nya axelväskorna har extra höga sidor så att de fortfarande skyddar lite mot väder och vind när väskan är öppen. Det är en praktisk detalj som borde vara standard.

En annan fördel med att ha fotoutrustningen i en axelväska är att många av marknadens modeller är rätt diskreta så att man inte drar till sig särskilt mycket uppmärksamhet, med tanke på både människorna som man vill fotografera och eventuella tjuvar i närheten. De här väskorna ser helt enkelt ut som vanliga axelväskor.

Det finns väskor som är tillverkade av kraftig nylon eller skinn, medan andra tillverkas av impregnerat tyg. Alla är robusta och tål regn.

Därmed handlar valet av material egentligen mest om vilken stil som man föredrar. Här är det upp till den enskilda fotografen att avgöra vad man gillar.

I tidningen Digital FOTO testar vi sex intressanta axelväskor. Som prenumerant kan du läsa artikeln överst på sidan.

> Här kan du läsa mer om kameraväskor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av