WD My Passport Wireless Pro

Ny låda med många möjligheter

En extern hårddisk är vanligtvis inte något att hetsa upp sig över, men med My Passport Pro ger Western Digital sin externa hårddisk ännu fler egenskaper. Faktum är att den ska kunna ersätta den bärbara datorn i din fotoväska.

24 juni 2016

När man är ute i fält och fotograferar vill de flesta ha gott om utrymme för filerna och möjlighet att skicka dem vidare på studs.

Det kan vara lite omständligt att släpa runt på en bärbar dator, men en trådlös hårddisk är desto enklare. Och det är just detta som Western Digitals senaste skapelse har anpassats för.

Tanken på en hårddisk med extra många funktioner är inte ny, och en liknande disk har faktiskt funnits på marknaden redan 2014. Den fick ett gott mottagande, men i praktiken var den inte tillräckligt snabb.

Högre hastighet

Det har man tagit lärdom av hos den amerikanska tillverkaren, och därför har nya My Passport Wireless Pro uppgraderats rejält.

Överföringshastigheten på wifi är mer än dubbelt så snabb med 20 mb i sekunden, medan överföring från SD-kort till enheten sker med 75 mb i sekunden.

Om du inte använder SD-kort har enheten även USB 2.0 och 3.0 till kortläsare, och den kan också ladda mobiltelefoner, actionkameror och annat via USB.

Western Digital utlovar 10 timmars batteritid på hårddiskarna som finns i storlekar på 2 och 3 terabyte. Man kan även ansluta My Passport Wireless Pro direkt till Adobes Creative Cloud och därmed få enkel åtkomst till bilderna.

Inga svenska priser har ännu angetts för Western Digital My Passport Wireless Pro, men på den amerikanska marknaden kan man köpa dem för 230 dollar för 2 terabyte och 250 dollar för tre terabyte.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av