Förmånliga erbjudanden på kameror och objektiv på Black Friday

Det finns bra Black Friday-rabatter att hämta för svenska fotoentusiaster även i år.

© Shutterstock

Här hittar du årets Black Friday-erbjudanden för fotografen

Många olika svenska återförsäljare har nu hoppat på Black Friday-tåget, så om du är på jakt efter ny fotoutrustning kan du faktiskt göra något av ett kap. Vi uppdaterar den här artikeln löpande.

21 november 2018 av Sarah Marie Winther

Det amerikanska shoppingfenomenet Black Friday har på allvar kopplat ett grepp kring den svenska detaljhandeln, och det betyder att det finns fina rabatter att hämta på kameror, objektiv och annan fotoutrustning fredagen den 23 november 2018. 

Till skillnad mot USA, där butikerna i flera veckor har basunerat ut sina erbjudanden i hopp om att locka folk till att köa, håller de svenska återförsäljarna korten betydligt närmare kroppen, och det är många som inte släpper sina erbjudanden förrän under själva dagen. 

> En prenumeration på Bonnier Digital FOTO är alltid ett bra köp. Få två nummer av tidningen, fullständig åtkomst till Fördelszonen och hundratals videokurser, e-böcker och guider, fyra säsonger av videoserien Seasons samt en extra premie till ett pris från endast 49 kronor. Här hittar du alla erbjudandena.

5900 kronors rabatt på Canon EOS 6D

Det finns också en del återförsäljare som har tagit ut glädjen i förskott. Bland andra Scandinavian Photo som redan har släppt så kallade PRE Black Weekend-erbjudanden på utvalda varor. Ytterligare erbjudanden släpptes under natten mellan torsdag och fredag. Här hittar man till exempel Sony A7R II för 17990 kr och Nikon D7500 för 9990 kr. Läs mer här.

Rajala Pro Shop hör också till förskottsfirarna, och de har ett omfattande utbud av förmånliga rabatter. Till exempel erbjuds Canon EOS 6D för 7990 kr. Se alla produkterna här.

Cyberphoto ger 20 procents rabatt på begagnat endast den 23 november. Bland de andra erbjudandena hittar vi till exempel Sony RX10 III för 9990 kr och Panasonic Lumix LX15 för 3990 kr. Läs mer här.

Canon firar tidig Black Friday med erbjudanden på tidigare kameramodeller. Bland annat hittar vi ett paket med EOS 200D plus ett objektiv på 18-55 mm, ryggsäck och extra batteri för 6170 kr. Läs mer här.

Hos Nikon har man bland annat utförsäljning av D7200 i paket med 18-140 mm VR för 10799 kr. Läs mer här.

Även elektronikkedjorna är med

Att de stora elektronikkedjorna gör mycket väsen av Black Friday kommer kanske inte som en överraskning. Generellt är det dock rätt tunnsått med fina erbjudanden på just kameror och objektiv, men om man är på jakt efter en ny dator eller surfplatta kan det vara bra att kolla upp erbjudandena hos Media Markt, Elgiganten, Dustin, m.fl. Dustin har bland annat Canon EOS M5 inklusive ett objektiv på 15-45 mm för 6989 kr.

40 procents rabatt på Adobe-program

Adobe skojar inte när de firar Black Friday. Du kan nämligen få hela Creative Cloud-paketet för bara 359 kronor i månaden i stället för de vanliga 599. Det är en besparing på hela 40 procent! Slå till här.

I likhet med förra året kan studerande och lärare också spara 20 procent på paketet. Klicka på länken ovan och välj fliken "Studerande och lärare" för att hitta erbjudanden.

Om du hellre vill betala en engångssumma kan du också titta in hos Corel som lockar med 30 procents rabatt på Photoshop-alternativet PaintShop Pro 2019 Ultimate. Se alla rabatterna här.

Undvik att bli lurad

Det vimlar av erbjudanden på Black Friday, och det är lätt att bli förblindad av alla lockpriser och stora procenttecken. Men det är långt ifrån alla produkter som du faktiskt kan spara pengar på. Se här hur du undviker att bli lurad under den stora köpfesten.

Den här artikeln uppdateras löpande efter hand som fler återförsäljare avslöjar årets erbjudanden – men om du har hittat ett fint erbjudanden som vi inte har fått med, får du gärna tipsa oss på Facebook

Spara upp till 80 % i vår Moreshop

Vår egen fördelsbutik, Moreshop, bjuder också på massor av fina erbjudanden på allt från kursböcker om bildbehandling, mobilobjektiv och fiberjackor till löparkläder och skönhetsprodukter. 

Här finns även fina rabatter även om du inte prenumererar på Bonnier Digital FOTO. 

Här hittar du erbjudandena nu på fredag.

Aktuella Black Friday-erbjudanden (uppdaterat fredag kl 9)


Cyberphoto:
Kameror, objektiv, drönare och det mesta man kan tänka sig inom foto. Du hittar erbjudandena här.

Japan Photo:
Kameror, objektiv, drönare och annan utrustning. Du hittar erbjudandena här.

Scandinavian Photo:
Kameror, objektiv och utrustning. Du hittar erbjudandena här.

Rajala Pro Shop:
Kameror, objektiv och annan utrustning, bl.a. kikare. Du hittar erbjudandena här.

Hegethorns:
Kameror och objektiv, men framför allt tillbehör som stativ och blixtar. Du hittar erbjudandena här.

Liontech:
Liontech kör ett lite annorlunda koncept. Där får du nämligen mejla och meddela vilken produkt på webbplatsen som du är intresserad av, varpå de återkommer med information om hur långt de är beredda att pruta. Läs mer om erbjudandet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av