Julklappar till fotoentusiasten

Givna julklappar till fotoentusiasten

Julen lurar i horisonten, men du behöver inte drabbas av panik – varken över önskelistan eller presentinköp. Här tipsar vi om tre förslag på fina fotojulklappar.

7 november 2016

Det är inte bara objektiv, stativ och nya kameror som värmer fotografens hjärta. Det finns en massa olika klappar som inte kräver att du länsar bankkontot.

Här får du 3 förslag på vad du kan ge till fotoentusiasten.

Manschettknappar med kamera

Riktiga fotografer har alltid en kamera pa? sig. Med de här eleganta manschettknapparna, Classic SLR Camera Cufflinks, som är formade som skinande blanka spegelreflexkameror blir den festklädda fotografen extra stilig.

Manschettknapparna är tillverkade i metall, och de levereras i en snygg presentask tillsammans med en liten sidenduk för finputsning, sa? att kamerorna kan skina ikapp med blixtljuset.

Classic SLR Camera Cufflinks

Köp manschettknapparna här för cirka 450 kronor

Makro till mobilen

Oavsett om du fotograferar dina nya diamantörhängen eller marsipangrisen, behöver du ett bra makroobjektiv.

Om du har en iPhone 6, 6 Plus, 6S eller 6S Plus, sa? är en Olloclip Macro Pro Lens det optimala verktyget.

Den lilla objektivförsatsen kläms fast på telefonen, och vips, så får du en förstoringsgrad på antingen 21x, 14x eller 7x. Försatsen ger ett mjukt och kontrastlöst ljus.

MACRO PRO LENS

Köp makroobjektivet här för cirka 775 kronor

> Läs också: 9 presentförslag till fotografen

Praktisk kamerarem

Den här praktiska remmen, Peak Design Slide, kan bäras runt halsen, över axeln eller rakt över bröstkorgen, och det krävs bara ett enkelt handgrepp för att justera remmens längd.

Remmen klickas lätt av och på med hjälp av så kallade ankare som monteras på kameran. Det medföljer fyra ankare och en platta som man monterar i kamerans stativgänga.

Remmen från Peak Design är tillräckligt robust för att klara stora och tunga kameror, och man kan även köpa till fler ankare som tillbehör.

PEAK DESIGN SLIDE KAMERAREM

Här kan du köpa kameraremmen för 649 kronor

Du hittar ännu fler förslag på julklappar – och till och med en liten bonus till julklappsspelet – genom att läsa hela artikeln i Bonnier Digital FOTO nummer 17/2016 som finns i butikerna nu. Du kan även ladda ner artikeln överst på den här sidan.

Du som prenumererar kan läsa hela listan via länken överst på sidan, eller via Wype på mobilen eller surfplattan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av