Skriv ut planscher på annorlunda material

Skriv ut planscher på annorlunda material

När du ska hänga dina alster på väggen behöver det inte vara på papper. Du kan även välja material som ger bilderna en ny dimension.

När du skriver ut dina bilder i stort format för att pryda väggarna därhemma behöver du inte begränsa dig till papper.

Du kan bland annat få bilderna utskrivna på aluminium eller plexiglas – eller använda dina foton för att ordna en bättre ljudmiljö.

Om du föredrar naturmaterial kan du även få bilderna tryckta på målarduk, så att de får karaktär av en målning. Eller varför inte välja trä, där du kan förnimma träets ådringar genom bilden.

Hos en del leverantörer kan du till och med få upp dina bilder i form av tapeter, så att du verkligen kan täcka väggarna därhemma.

Förbered bilderna

Innan du skickar iväg dina bilder till tryckeriet bör du först justera dem i ett bildbehandlingsprogram för att anpassa dem för ändamålet.

> Läs också: De bästa gratisprogrammen för bildbehandling

Färgerna ska visas korrekt, och så bör du kolla att bildernas upplösning är tillräcklig för att de ska kunna skrivas ut i stora storlekar utan att bli pixliga och detaljfattiga.

Därmed ska du ladda upp dina bilder i en så hög upplösning som möjligt.

När du har redigerat din bild är det viktigt att väljer bort bildoptimering från leverantörens webbplats. Annars riskerar du att deras automatiska justering gör om din bild.

Här kan du beställa trycksaker med dina bilder

I tidningen Bonnier Digital FOTO 1/2017 visar vi fyra olika annorlunda sätt att få upp bilderna på väggen. Du som prenumererar kan ladda ner hela artikeln via länken överst på sidan.

Om du börjar prenumerera nu kan du läsa de senaste fem numren på mobilen eller surfplattan via vår app Wype.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av