Epson Expression Photo XP-750

Nya entusiastskrivare från Epson

Epson är på gång med två nya skrivare för fotoentusiasten. Expression Photo XP-850 och XP-750 är hela 40 procent mindre än föregångarna, och du behöver inte ens vara i närheten av skrivarna för att kunna skriva ut.

6 september 2012

De två nya multiskrivarna Expression Photo XP-850 och XP-750 använder Epsons nya bläck Claria Photo HD, som sägs hålla i upp till 300 år i ett fotoalbum. Det finns sex separata patroner, vilket ska ge väldigt jämna färgövergångar och en djup svärta.

Bägge skrivarna har en motor i kontrollpanelen och i utmatningsfacket, så att de själva öppnas när man skickar iväg en utskrift. Givetvis har de också stöd för wi-fi, så att man slipper sladdar. Och den trådlösa anslutningen ger massor av möjligheter.

Epson Expression Photo XP-850

Man kan naturligtvis skriva ut från smarttelefoner och pekdatorer – antingen via Epsons app Iprint eller via Apple Airprint. Man kan också skanna direkt till molntjänster eller skriva ut även om man sitter på andra sidan jordklotet. Skrivarna har nämligen egna mejladresser och skriver ut de filer som man bifogar.

Skrivarna har två pappersfack, så att man kan ha olika papperstyper i på en och samma gång, och med en speciell arkmatare kan man skriva ut på tjockt papper, liksom man kan skriva ut på cd och dvd. De två nya modellerna kan skriva ut på båda sidor av papperet, och XP-850 kan automatiskt skanna sidor med dubbelsidigt tryck.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av