Multiskrivare från Epson klarar A3

Det är inte längre bara de professionella fotoskrivarna som kan skriva ut i A3. Multiskrivaren Expression Photo XP-950 från Epson klarar det oockså.

16 september 2013

Epson är klara med Expression Photo XP-950, som är marknadens första multifunktionsskrivare med sex färger som även erbjuder utskrifter i A3-format. Och skrivaren är inte mycket större än en vanlig multiskrivare till A4.

Tack vare det bakre pappersfacket för specialmedier kan man skriva ut på en rad olika medier upp till A3, medan de två främre pappersfacken ger möjlighet att växla mellan foton och utskrifter i A4-storlek utan att behöva lägga in nytt papper under utskrift. Skrivaren använder Epsons Claria Photo HD-bläck som sägs vara idealiskt för fotoentusiaster som vill skriva ut bilder i hög kvalitet som kan hålla i upp till 300 år, under förutsättning att man använder Epson-medier och förvarar bilderna i ett fotoalbum. De sex färgpatronerna sägs ge jämna tonövergångar, djup svärta och mättade, livliga färger.

XP-950 har utrustats med en tryckkänslig lcd-skärm på 3,5 tum och levereras med Epson Connect som möjliggör snabb och enkel utskrift av dokument och foton via wi-fi från smarttelefoner och surfplattor. Dessutom är XP-950 utrustad med Wi-Fi DirectTM som ger dig möjlighet att skriva ut från trådlösa enheter utan att behöva ansluta till en trådlös router. Epson Expression Photo XP-950 kostar 2999 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av