Canon lanserar ny superskrivare

Här kommer goda nyheter för utskriftsglada fotografer som sätter kvaliteten i första rummet. Canon är nämligen färdiga med Pixma PRO-1 som är ett nytt A3+-skrivarflaggskepp som främst riktar sig mot professionella fotografer. Pixma PRO-1 är världens första A3+ skrivare med 12 separata bläckpatroner.

25 oktober 2011

Om man älskar att skriva ut sina bilder i stora format och har behöver en optimal utskriftskvalitet med mycket fin färgåtergivning och snygga detaljer har Canon länge haft sin Pixma PRO-serie som vänder sig till professionella fotografer och kräsna entusiaster. Med lanseringen av Pixma PRO-1 tar Canon ett nytt steg framåt och erbjuder en modell med hela 12 separata bläckpatroner. Detta är nytt för skrivare som skriver ut i A3+. Fem av de tolv patronerna är monokroma, vilket ska säkra perfekta svartvita återgivningar.

Pixma PRO-1 stöder 1200 ppi-input, vilket är det dubbla jämfört med tidigare versioner av Pixma PRO-modellerna, och därmed sägs skrivaren kvalitetsmässigt leva upp till de många pixlar som ryms i en modern bildfil. Uteffekten är A3+-utskrifter i upp till 4800 x 2400 dpi. Och med den nya funktionen Optimum Image Generating (OIG) analyseras bilden innan den skrivs ut, varpå Pixma PRO-1 automatiskt beräknar den optimala bläckkombinationen samt storleken på de enskilda bläckdropparna som sedan placeras exakt på pappret av de 12 288 munstyckena i bläckhuvudet.

Canon har även arbetat med utskriftshastigheterna. Pixma PRO-1 kan skriva ut en A3+-utskrift i gallerikvalitet på cirka 2 minuter och 55 sekunder, vilket är inte mindre än 5 minuter snabbare än tidigare modeller. Arbetsgången har även förbättrats med hjälp av en bläcktank som är ca 2,5 gånger än hos andra jämförbara skrivare. Priset för Canon Pixma PRO-1 är 9000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av