Fotografera trådlöst med din spegelreflexkamera

Med CameraMator får du trådlös funktionalitet även om det inte finns inbyggt i din nuvarande kamera. Projektet stöttas ekonomiskt av fotoentusiaster.

15 januari 2013

Alltfler spegelreflexkameror och spegellösa systemkameror låter dig fjärrstyra kameran trådlöst, men det är långt ifrån alla som har funktionen inbyggd. Om du gillar din nuvarande kamera, men saknar de trådlösa funktionerna kan du få det bästa av båda världarna med CameraMator.

Det rör sig om ett speciellt projekt på kickstarter.com, som folk måste stötta ekonomiskt innan man börjar tillverka produkten. Målet var att samla in 80 000 dollar, och det målet är nu uppnått. CameraMator består av en trådlös sändare som man sätter i kamerans blixtsko. Med den kan du sedan fjärrstyra kameran via en speciell app på t.ex. en Ipad eller en smarttelefon med Android.

Bilderna som tas visas genast på surfplattans eller smarttelefonens skärm, och tack vare att CameraMator skapar ett eget trådlöst nätverk kan du även använda möjligheten att fjärrstyra kameran ute i fält. En lång rad kameror från Canon och Nikon stöds redan, och fler väntas tillkomma. Du kan läsa mer på engelska om CameraMator här. Priset väntas bli 299 dollar – det vill säga runt 2040 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av