Drönare offer för spjut på medeltidsmarknad

När historien slår tillbaka

Drönare lever ett vådligt liv. Förutom de uppenbara farorna som orutinerade piloter, dåligt väder och ilskna grannar finns det också mer udda sätt att få sin flygande leksak förstörd.

13 maj 2016

Det fick fotografen Gennady Tolcheyev erfara härförleden när han försökte få bra drönarbilder av en stor stridsscen på historiefestivalen Rusborg som ägde rum i Lipetsk-regionen i Ryssland.

En av de medverkande fick nog av drönaren som inte passade in i stridsscenens epok. Därför drog han sig prompt ur striden för att i stället attackera drönaren med sitt spjut.

Som synes var kastet särdeles lyckat och hamnade verkligen mitt i prick.

via GIPHY

Krigare betalar för skadorna

Stridsscenen var en iscensättning av ett historiskt slag vid namn "broslaget". Arrangörerna säger till den stora ryska nyhetssajten Russia Today att spjutet inte var ett riktigt vapen, utan hade en trubbig spets.

Därmed spetsade inte vapnet drönaren; den fick bara smärre skador som följd av fallet från tre–fyra meters höjd.

Efteråt betalade den spjutkastande krigaren frivilligt för drönarens skador, men på internet har många uttryckt sitt stöd för nedskjutningen. Detta beror bland annat på att deltagare i historiefestivaler som denna ofta är djupt fokuserade på att göra allt så historiskt korrekt som möjligt. Enligt Russia Today är till exempel moderna underkläder förbjudna på festivalen.

De har också lagt upp videon på Youtube, och den har redan visats över 400 000 gånger på bara ett fåtal dagar.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av