Drönarsurfing

Drönarsurfing – en helt ny sport?

Drönare är inte bara något som man använder för att spela in snygga videor eller för krigföring. Vi har sett många mer eller mindre alternativa användningar från hela världen. Senast har drönarsurfing blivit en framgång på webben.

13 september 2016

Allteftersom drönare blir allt vanligare ser man allt oftare nya historier och videor där folk använder drönare till allt från trädgårdsarbete och häckklippning till leverans av pizzor eller blommor.

Eller vad sägs om att får en caffè latte levererad direkt till skrivbordet?

Den senaste varianten av alternativa användningar av drönaren är dock drönarsurfing, där drönaren drar surfaren över vattenytan.

Kräver seriös hårdvara

Drönarsurfning är emellertid knappast något för alla, för det kräver en riktigt kraftfull drönare. I videon använder de en Freefly Alta 8-drönare som kostar omkring 17 500 dollar i USA. Men man kan möjligen tänka sig att priserna på drönare snart kommer att gå ner så pass mycket att drönarsurfing snart kan bli verklighet för fler.

> Läs också: 10 alternativa användningsområden för drönaren

Vi bör nog också påpeka att videon inte har spelats in av vilka surfare som helt, utan att det är ett team från Freefly – drönartillverkaren, alltså – som ligger bakom videon.

Det pågår vilda diskussioner på internet (naturligtvis) om huruvida det kan vara möjligt eller inte. Från Freefly-håll varken bekräftar eller dementerar man historien.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av