DJI M600 Pro med Hasselblad H6D-100c

Den här kombinationen ger bilder på 100 megapixel från luften.

© DJI

DJI och Hasselblad lanserar imponerande kameradrönare

DJI och Hasselblad kombinerar en drönare för professionellt bruk med en minst lika proffsig mellanformatskamera för att ta flygfoton med massor av detaljer.

Vi brukar egentligen vara rätt nöjda med de stillbilder och videoklipp som vi får genom att använda en helt vanlig kameradrönare. Det gör också att vi blir desto nyfiknare på det senaste initiativet från drönartillverkaren DJI och kameratillverkaren Hasselblad.

De är nämligen på väg att släppa en lösning där mellanformatskameran Hasselblad H6D-100c med 100 megapixel kombineras med proffsdrönaren M600 Pro och den kardanska upphängningsanordningen Ronin MX från DJI.

Hasselblad H6D-100c i Ronin-gimbal.

Den kardanska upphängningen har kraftfulla motorer för att styra kameran.

© DJI

Med hjälp av det här paketet kan man skicka upp kameran, som utan objektiv kostar drygt 360 000 kronor, i luften och styra exponeringarna med hjälp av appen DJI GO.

Hög precision

Drönaren har sex rotorer och kan styras via ett navigationssystem som sägs ha centimeterprecision.

Kombinationen blir tillgänglig senare i år, och vi gissar att man behöver ha mellan 440 000 och 500 000 kronor att shoppa för om man vill göra drömmen till verklighet.

År 2015 köpte DJI in sig i Hasselblad, och enligt ett flertal olika rapporter tog företaget över aktiemajoriteten i det svenska bolaget i början av 2017.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av