Flicka skjuter ner drönare med golfboll

8-årig golfspelare dräper drönare

Vi är inte säkra på om det rör sig om en olycka, ett PR-jippo eller bara en väldigt duktig golfspelare. Men 8-åriga Ruby Kavanagh ger åtminstone drönaren vad den tål.

6 september 2016

8-åriga Ruby Kavanagh är den högst rankade barngolfspelaren i Australien. Och i den här videon visar hon prov på sin träffsäkerhet.

Med ett välriktat slag träffar hon en drönare av märket Yuneec Typhoon H, så att den störtar ner i gräset.

Videon har dock fått en del kritik. Alla rotorbladen är intakta efter att golfbollen har träffat drönare, så varför störtar den? Och varför håller den sig svävande ett ögonblick innan den flyger åt sidan? Och hur kan det komma dig att videokvaliteten från en drönare som kan spela in i 4K är så pass dålig?

Misslyckat PR-jippo?

Debattörer på internet är inte överens om huruvida videon är fejkad, men oavsett vad bevisar den att Ruby är en skicklig liten golfspelare med en sving som man inte skojar bort.

Och även om videon har spelats in för att väcka uppmärksamhet kring golfspelaren och samla in pengar via hennes GoFundMe-kampajn har den bara gjort hälften av jobbet.

På fyra dagar har videon nämligen visats över 300 000 gånger, medan crowdfundingkampanjen bara har samlat in drygt 3000 dollar. Faktum är att bara ett fåtal donationer har kommit in sedan videon släpptes, och de täcker inte ens kostnaden för drönaren som kostar cirka 20 000 kronor.

Men nu kan ju flickan alltid lägga till titeln drönarmördare på sin Instagram-profil.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av