Julklapparna
© Shutterstock

Den stora bytesguiden

Fick du inte det du önskade dig? Vi har sammanställt några intressanta varianter på fotoutrustning och program som du kan byta till dig under mellandagarna.

22 december 2016

Julklapparna är uppackade, och om du inte fick alla de hårda klapparna som du önskade dig har vi här en lista över sådant som du kanske vill byta ut de mjuka klapparna mot.

Cirka 700 kronor

700 kronor räcker inte till en helårsprenumeration på Photoshop, men det räcker för att köpa ett väldigt funktionellt alternativ.

Corels Paint Shop Pro X9 går, till skillnad från Photoshop, att köpa för en engångssumma, och programmet är en mycket prisvärd och stark konkurrent till Adobes program.

Paint Shop Pro X9

> Läs vårt test av Paint Shop Pro X9

Cirka 1300 kronor

Om du inte redan har ett stativ är detta en perfekt tidpunkt att slå till – man har sällan fått mer för pengarna än nu.

Det fick vi erfara under året när Slik PRO DX340 utmärkte sig som en lysande produkt till ett generöst pris.

Slik PRO DX340

> Läs vårt test av Slik PRO DX340

Cirka 4500 kronor

Vårt första möte med Huawei P9 var lite rörigt på grund av den tidiga versionen av programvaran, men potentialen var däremot uppenbar redan från början.

Vid det här laget har problemen med programvaran rättats till efter en större uppdatering, och Huaweis första samarbete med Leica har visat sig vara en väldigt bra mobiltelefon med fina fotomöjligheter – bland annat fotograferar P9 i råformat.

Dessutom har priserna gått ner, så nu går det att köpa P9 för bara 4500 kronor. Det är verkligen inget att gräma sig över.

Huawei P9

> Läs vårt test av Huawei P9

> Läs också: Årets toppbetyg i Prylguiden

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av