De bästa blixtarna till Nikon

Inget slår ett vackert, naturligt ljus, men med en bra extern blixt kan du komplettera det, mjuka upp skuggorna och enkelt skapa ett helt eget ljus i proffskvalitet – även till actionfoto. Här testar vi marknadens åtta bästa modeller till Nikon.

22 december 2015

I en tid då de bästa nya kamerorna utan problem kan fota vid iso 51200 ligger det nära till hands att tro att blixtens dagar är räknade. Det stämmer att man i dag kan jobba i mycket svagare ljus än förr, men blixten är fortfarande ett unikt verktyg för att komplettera det befintliga ljuset och säkra en bildkvalitet som vida överträffar vad man kan få genom att öka iso-värdet. Om du ser en professionell press- eller bröllopsfotograf använder de alla en extern blixt som problemlösare för att få en fin och jämn utlysning av motivet.

Något av det viktigaste när man jobbar med extern blixt är att det inte räcker att bara sätta den på kameran och trycka på knappen. Det ger bara ett hårdare ljus och djupare skuggor. Konsten är att låta blixtljuset blanda sig med det naturliga ljuset, t.ex. genom att reflektera ljuset i tak och väggar, med den diffusor som nästan alla externa blixtar levereras med.

Läs mer i vårt test av marknadens åtta bästa blixtmodeller till Nikon.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av