Därför måste du ha Windows 8

Det nya operativet är en revolustion som förenar den starka pc:n med pekdatorn. Det ändrar hur fotoentusiasten jobbar och gör det mycket lättare att justera sina bilder.

24 februari 2013

De senaste 17 åren har strukturen och utseendet hos Microsofts operativsystem varit i stort sett oförändrat, men från och med version 8 av Windows ser det nu helt annorlunda ut. När Apple lanserade sin Ipad 2010 framgick det med all önskvärd tydlighet att ett användargränssnitt som är anpassat efter tryckkänsliga skärmar är den nya melodin.

Microsoft har känt pressen från bl.a. Apple och tagit sig i kragen med sitt nya operativsystem. Så mycket att de mer traditionsbundna användarna lär få en smärre chock när de börjar med Windows 8.

Operativsystemet har nämligen två olika användargränssnitt. Med standardinställningarna möts man av en startskärm fylld med så kallade paneler, programfält som löpande uppdateras med information om nyheter, meddelanden eller bilder. Det är här man kommer att jobba mest om man bara ska utföra snabba uppgifter som att skriva meddelanden och surfa på nätet. Det är perfekt för pekdatorer men fungerar alldeles utmärkt även på en traditionell dator med mus och tangentbord.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av