Välj rätt blixt

De nyaste blixtmodellerna är fyllda med avancerade funktioner som säkrar välexponerade bilder i alla lägen. Här får du en överblick över de olika typerna så att du kan välja den bästa för just dig.

4 mars 2015

En bra blixt är svår att vara utan när det är dags att sätta ihop en kamerautrustning. För även om de nyaste kamerorna kan fotografera vid högt iso under svåra ljusförhållanden och ge imponerande resultat, så finns det motiv och situationer som helt enkelt blir bättre när man använder blixt. Det gäller t.ex. porträttbilder och actionmotiv. Samtidigt får du med en extern blixt många fler möjligheter att styra exponeringen perfekt än med kamerans inbyggda blixt. Det gäller bland annat möjligheten att använda flera blixtar samtidigt och få optimal kontroll över skuggorna. Eller så vill man kanske studsa ljuset mot ett tak eller en vägg för att slippa det direkta och hårda ljuset från den inbyggda blixten.

När du ska köpa en ny blixt är det skillnad på pris, vikt, storlek och funktioner. På följande sidor kan du läsa om de fyra huvudtyper som finns på marknaden, och du får en komplett översikt över de viktiga funktionerna för varje typ.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av