Pentax satsar på regn

Flera objektiv och kamerahus från Pentax är vädertätade, och nu kommer turen till de externa blixtarna. Två nya modeller tål nämligen vatten.

28 augusti 2013

Spegelreflexkameror som Pentax K-50 och K-5 II har förseglingar som gör att vatten inte kan tränga in till elektroniken, och detsamma gäller för WR-objektiven. Och nu har turen kommit till de externa blixtarna. Pentax är nämligen klara med de två nya blixtarna AF-360FGZ II och AF-540GZ II som, vilket namnen antyder, är andraversionen av befintliga modeller.

De båda nya blixtarna har fått 28 förseglingar som gör att de klarar t.ex. en regnskur, så med en tätad kamera och objektiv och en av de nya blixtarna kan du alltså fotografera som vanligt även om det öser ner. De nya modellerna har även fått en lysdiod på framsidan, som kan ge kontinuerligt ljus vid videoinspelning, och lampan fungerar även som hjälpljus för kamerans autofokus.

Blixtarna har inbyggda zoommotorer som går från 24 till 85 mm, och man kan spara upp till nio förinställningar så att man snabbt kan komma åt sina favoritinställningar. AF-360FGZ II har ett ledtal på 36 och ett rekommenderat pris på 3895 kronor, medan AF-540GZ II med ett ledtal på 54 kostar 5595 kronor. De sägs komma ut i handeln i slutet av september.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av