Microsoft backar från avtalet

Förra året lovade Microsoft guld och gröna skogar, eller åtminstone massor av utrymme för sina användare, och alla var glada. Det är de inte längre. För nu har Microsoft ångrat sig.

6 november 2015

Virtuellt förvaringsutrymme. Plats för våra bilder, våra data och våra back-up-filer. Allt detta blir det bara mer av.

Microsofts julklapp till användarna: Inget utrymme, trots allt

Utrymme är det nya guldet. Och i guldruschen, eller kriget om utrymmet, är alla knep tillåtna. Det såg vi inte minst förra året när Microsoft hivade fram det tunga artilleriet och erbjöd dubbelt så stort utrymme i deras kostnadsfria OneDrive-förvaring och inte mindre än obegränsat med utrymme för deras betalande Office 365-användare. Erbjudandet, som skulle ge Microsoft förstaplatsen i kampen mot bland andra Google och Dropbox, togs väl emot och fick också många att gå över till OneDrive.

Men ibland är saker och ting för bra för att vara sanna. Microsoft lockade till sig nya medspelare, men nu ändrar de spelreglerna. Tidigare i veckan fick Microsoft krypa till korset och ta tillbaka sina löften om utrymme. Och det handlar faktiskt inte bara om brutna löften, utan man nedgraderar också villkoren för befintliga användare. I ett kort meddelande förklarade de att Office 365-användarna trots allt inte skulle få obegränsat med utrymme, utan bara en terabyte, mens One Drive-användarna fick gå från 15 gigabyte till 5 gigabyte. Nedgraderingen gäller för både befintliga och nya kunder.

Skulden lades på några giriga användare som hade säkerhetskopierat flera datorer och filmsamlingar. Men man tycker att någon borde ha anat att det skulle hända när man erbjöd obegränsat med utrymme. Det blir spännande att se vad nästa drag i utrymmeskriget blir.

Läs Microsofts eget uttalande här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av