Kom igång med Flickr och 500px

Kom igång med Flickr och 500px

På de båda gratistjänsterna Flickr och 500px kan du visa upp dina bilder med stil. Här kan du se vilken tjänst som passar bäst för dig och dina bilder.

19 maj 2016

När du ska visa dina bästa bilder för vänner, familj eller andra fotointresserade är det svårt att undvika Flickr och 500px.

De båda tjänsterna är gratis och visar upp bilderna snyggt, men förutom dessa aspekter skiljer de sig rätt mycket åt från varandra.

Flickr fungerar bra när du vill dela fotoalbum med vänner och familj, till skillnad från 500px som är bättre när du vill visa upp dina bästa bilder för att få respons från andra.

Säkerhetskopiering och delning

Flickr, som Yahoo ligger bakom, erbjuder lagringsutrymme på upp till en terabyte, det vill säga 1000 gigabyte. Det innebär att du kan använda Flickr för att säkerhetskopiera alla dina bilder. På Flickr bestämmer du dessutom själv vem som får lov att se bilderna.

500 px fungerar inte som säkerhetskopiering, utan som skyltfönster för andra fotografer och fotointresserade. Här kan du lägga upp 20 bilder i veckan.

I det senaste numret av Digital FOTO berättar vi om vilka fördelar de olika tjänsterna har, och så hjälper vi dig att komma igång med att lägga upp dina första bilder. Dessutom kommer vi med tips på hur du gör succé på de olika tjänsterna.

Som prenumerant kan du ladda ner artikeln gratis via länken längst upp på sidan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av