CooKey

Extra säkert usb-minne

Lacie har gjort sin Cookey extra attraktiv med en rad funktioner som bättre skyddar dina data

10 augusti 2011

Ett usb-minne är utmärkt när man vill säkerhetskopiera ett par mappar med viktiga bilder och videofiler, men Lacie har med sin Cookey gått ännu längre när det gäller att skydda dina data. Deras snygga usb-minne Cookey kommer nämligen nu med en rad extra funktioner för att öka säkerheten.

Dels kan du kryptera dina data med programmet Private-Public, så att ingen annan får åtkomst till dina prisbelönta pangbilder om du skulle tappa bort minnet. Dels går det att använda minnet för att låsa din dator så att det bara går att få åtkomst till den när man sätter Cookey i usb-kontakten. Når du drar ut den låses datorn automatiskt. Och slutligen bjuder Cookey på säkerhetskopiering på webben med hjälp av tjänsten Wuala. Här får du lika stort utrymme som usb-minnet är på. Om minnet t.ex. har en kapacitet på 16 gigabyte, får du alltså även 16 gigabyte på Wuala, så att allt kan säkerhetskopieras.

Ett Cookey-minne på 16 gigabyte har ett rekommenderat pris på 489 kronor, medan 32 gigabyte kostar 919 kronor. Du kan läsa mer om CooKey här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av