Kvinna säkerhetskopierar bilder

Den säkraste formen av backup får du när du laddar upp dina bilder till molnet, där du alltid kan komma åt dem snabbt och enkelt.

© Shutterstock

De 3 bästa gratisprogrammen för säkerhetskopiering av dina bilder

Om du vill säkra dina bilder är det allra viktigaste att du har ett bra program för säkerhetskopiering. Här går vi igenom vilka program som är enklast att använda och vilka som ger dig mest utrymme.

1 april 2020 av Christian Trant

Det är väldigt enkelt att säkerhetskopiera bilderna, men trots detta är det många som inte tänker på det förrän det är för sent.

Du bör säkerhetskopiera till en extern hårddisk, men det är allra bäst om du också laddar upp dina bilder till ett backupprogram som sparar bilderna i molnet. 

Det ger allra störst säkerhet, om du t.ex. råkar ut för inbrott eller brand i hemmet. 

1. Säkerhetskopiera med Dropbox

Hos Dropbox får du fem gigabyte gratis förvaring i molnet. Det är inte mycket när vi pratar om bilder som ofta tar upp en hel del plats, så förmodligen behöver du köpa till två, tre eller fem terabyte för cirka 110 kronor och uppåt i månaden. 

Hos Dropbox kan du jobba med mappar, och du kan även dela med dig av dina filer till andra. 

> Läs också: Säker backup av bilder

Frustrerad kvinna.

Dropbox, Google Drive och Microsoft OneDrive erbjuder mellan 2 och 15 gigabyte gratis lagringsutrymme, men det dröjer inte länge förrän de är fyllda. 

© Shutterstock

2. Säkerhetskopiera med Google Drive

Google Drive är precis som Dropbox en backup-tjänst som laddar upp dina bilder till molnet. Hos Google får du emellertid 15 gigabyte fritt utrymme innan du behöver uppgradera till mer plats. Om du behöver uppgradera kostar det cirka 90 kronor i månaden. 

Många arbetsplatser använder Googles tjänst, eftersom du kan använda den för att redigera i kalkyl-, och ordbehandlingsdokument samtidigt som dina kolleger. 

Här fungerar Googles tjänst utmärkt, och den fungerar också väldigt bra för att säkerhetskopiera dina bilder. 

> Läs också: Få ordning på säkerhetskopieringen av dina bilder

Man säkerhetskopierar bilder.

Det kan även vara bra att förvara en hårddisk på jobbet eller hemma hos en vän. Men då behöver du komma ihåg att ta hem den och föra över nya filer med jämna mellanrum.

© Shutterstock

3. Säkerhetskopiera med Keepit

En enkel lösning för säkerhetskopiering är Keepit. Hos Keepit kan du spara alla dina bilder och videor i molnet, så att du alltid lätt kan komma åt dem.

Keepit kan till och med föra över dina bilder på automatisk väg om du bara lägger dem i en bestämd mapp på datorn.

Om du prenumererar på Bonnier Digital FOTO får du hela 50 GB gratis lagringsutrymme till dina bilder och andra filer hos Keepit.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av