Bästa möjliga backup

Att säkerhetskopiera bilder handlar inte längre bara om att spara en extra version. Med de smartaste lösningarna har du nämligen tillgång till samlingen från alla prylar, och nu har även några av de riktigt stora aktörerna äntrat marknaden. Vi presenterar den bästa lösningen för fotografen.

23 september 2013

Som fotoentusiast med massor av bilder i datorn är det viktigt att ha en säkerhetskopia av sina bilder, så att en kraschad hårddisk inte är lika med en förlorad bildsamling. Man kan givetvis ta backup på en extern hårddisk, men det skyddar inte bilderna mot översvämning eller inbrott, och därför är den säkraste lösningen att lägga en säkerhetskopia på Internet.

De bästa tjänsterna är mycket mer än bara en extra webbaserad hårddisk. Förutom att fungera som backup kan tjänsterna vi går igenom här nämligen också synkronisera filer mellan dina olika datorer. Du kommer till och med åt alla dina bilder från mobiltelefonen och pekdatorn, och via en webbläsare kan du logga in på din virtuella hårddisk från vilken dator som helst. Har du Mac är det också möjligt att flytta ditt Iphoto-bibliotek till onlinemappen.

Det handlar alltså om molnbaserade tjänster där man kommer åt alla sina dokument oavsett var man befinner sig. Tjänsterna är också optimerade för att du ska kunna dela dina filer med andra. Du kan till exempel skicka en länk till en mapp med bilder, så att släkt och vänner kan se dem, eller så kan du dela mappar med vissa personer.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av