Canon EOS 5DS

Återblick: Detta önskade vi oss 2015

Vi bläddrar i arkiven och tar en titt på utrustningen som har imponerat mest på oss genom tiderna. Vi har tidigare tittat tillbaka på 2004, 2007 och 2011, och nu har turen kommit till 2015.


Bästa spegelreflex

2015 var Canon åter på allas läppar. Då lanserade de nämligen Canon EOS 5DS som kunde skryta med 50,3 megapixel, en imponerande detaljgrad, tjusiga färger och en snabb autofokus.

Den höll vad den lovade, och därför blev 5DS Årets spegelreflex.

Bästa systemkamera

Bland de spegellösa systemkamerorna var det Olympus som väckte vårt habegär. Olympus OM-D E-M5 Mark II var nämligen blixtsnabb, med en enastående bildstabilisering och en snygg design. En modern klassiker och ett mästardrag från Olympus – som numera dessutom är drygt 2000 kronor billigare än vid lanseringen.

Bästa zoomkamera

Bland zoomkamerorna slog Nikon världsrekord med P900 som hade – och har – en brännvidd på 200 mm. Med sådana brännvidder kan du utan problem fotografera månen.

via GIPHY

Du kan läsa alla våra recensioner i Prylguiden.

Andra favoriter

Relativt okända Fotopro vann titeln som Årets stativ för deras CT5A, HERO4 Black från GoPro blev Årets actionkamera, och TOKINA AT-X PRO 12-28MM F4.0 DX blev Årets bästa objektiv för APS-C.

Programvaruutvecklaren DxO lanserade i december minikameran DxO One som ska användas tillsammans med en mobiltelefon. Det var roligt med en ny kameraproducent på marknaden, och kameran tog också riktigt bra bilder.

> Läs vad vi önskade oss 2004.

> Läs vad vi önskade oss 2007.

> Läs vad vi önskade oss 2011.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av