Årets produkter 2012

Året 2012 har bjudit på en uppsjö spännande fotoprodukter, och på följande sidor kan du se alla våra favoriter. Vi utser vinnare i sammanlagt tio kategorier.

1 december 2012

Det har varit ett stort kameraår, då i synnerhet de stora tillverkarna har flexat musklerna. Canon har t.ex. lanserat de blixtsnabba toppmodellerna EOS 5D Mark III och EOS-1D X, medan Nikon har kunnat bjuda på fenomenal upplösning med D800 och flaggskeppet D4. Totalt har det faktiskt kommit ut 16 nya spegelreflexer, vilket är mer än dubbelt så många som 2011. När det gäller spegellösa systemkameror har det tillkommit 21 nya modeller. Flera av tillverkarna säger att de har upplevt en minskning i försäljningen av kompaktkameror, medan konsumenterna nu i högre grad efterfrågar avancerade kameror med utbytbart objektiv.

Fokus på wi-fi Om 3D var det stora ämnet förra året har det under 2012 i högre grad handlat om kameror, där inbyggt wi-fi är på väg att bli standard, samt inbyggda operativsystem som Android eller iOS som gör att kameran kan kommunicera med mobilen eller en pekdator.

I artikeln ser du våra favoriter i tio kategorier. Vi har recenserat dem under 2012, till ett betyg i den höga änden. Du ser också årets flopp, den produkt som har gjort oss mest besvikna.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av