3 Genvägar till dyra prylar

Alla fotoentusiaster har drömt om att jobba med ett ljusstarkt 300 mm-objektiv eller marknadens bästa fullformatskamera. Här gör vi drömmen till verklighet med tre billiga metoder att lägga vantarna på dyrbar utrustning.

18 maj 2012

Kvalitet kostar. Den tumregeln är alla fotoentusiaster helt på det klara med. För hur många gånger har man inte stått och tryckt näsan mot fotobutikernas skyltfönster medan man har drömt om att få pilla på något av de stora teleobjektiven med fast brännvidd? Objektiv som till ordinarie pris kan kosta uppåt 60 000 kronor, vilket inte passar vidare bra i en vanlig fotobudget om man vill kunna ha råd med någonting annat också.

I dag är det dock möjligt att för en relativt liten slant pröva sina krafter med marknadens bästa fotoutrustning. Man kan nämligen i vissa fotobutiker hyra läcker utrustning per dag, vilket är idealiskt om man t.ex. ska ta porträtt- eller bröllopsbilder. En del fotobutiker erbjuder dessutom uthyrning av professionella kameror samt t.ex. externa blixtanläggningar. Att hyra fotoutrustning är även ett utmärkt sätt att testa specifik utrustning innan man ger sig ut och investerar i den. Efter ett par dagars hyrtid vet man precis vad utrustningen klarar och vilken bildkvalitet man kan förvänta sig.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av