Storslagna skylinebilder

Med helikoptrar, byggställningar på 350 meters höjd och nya avancerade tekniker lyfter han skyline-bilderna flera våningar upp. Men själv vill han inte bo i storstan.

11 mars 2016

För mig är det frusen musik, en poesi framställd av stål, betong och glas. Jag ser inte bara byggnader och gator. Jag ser drömmar, hopp, det storslagna och genialiska hos mänskligheten; jag ser härliga, fylliga och tornhöga former som dansar i ljus och mörker likt noter i ett musikstycke. En stad är som en gigantisk och oändlig konsert. När jag står och komponerar min bild på ett tak på en skyskrapa känner jag mig som dirigenten av denna enorma orkester som bara väntar på min signal.

Så säger stadsfotografen Beno Saradzic, som under sin fem år korta fotografkarriär vunnit flera prestigefyllda priser. Krig och kris fick den 47-årige före detta 3D-designern att byta karriär, och då upptäckte han plötsligt att han var förälskad i fotografi. Läs om hur han kan lukta sig till dimma, om att bara sova varannan natt och om en avgörande 24 januari, då han tog sitt livs bild på toppen av Abu Dhabi, och ta del av hans grymma knep om att ta bättre byggnadsbilder. Du får också läsa om varför han i dag helst bor utanför stan.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av