Kolla om batteriet är gammalt

Både Nikon och Canon har ett hemligt knep för att i kameran kolla upp hur bra kameran håller spänningen. Då riskerar du aldrig att få slut på ström i vinternatten, då kylan är extra tuff mot batteriet.

12 januari 2016

Det finns ingen anledning att stanna inomhus ens om det är kolmörkt, 20 minusgrader, snöväder eller dimma utomhus. Just då finns det nämligen massor av motiv att fånga, men man måste vara rädd om sin utrustning. Bland annat går kylan hårt åt batteriet, och ett gammalt batteri tappar strömmen förvånansvärt snabbt.

På Canon gör du så här:

  • Välj MENU och tryck dig fram till de gula flikarna. Leta upp menypunkten Batteri-info, och välj den genom att trycka på SET.

  • Uppladdningsprestandan visar hur fräscht batteriet är. Tre gröna fyrkanter indikerar att det är i toppform, medan en röd fyrkant visar att det är slitet och laddas ur snabbt.

På en Nikon gör du så här:

  • Välj MENU och INSTÄLLNINGSMENY. Välj Batteriinformation.

  • Batt.livsl. indikerar batteriets ålder. Om pilen pekar på NEW är batteriet helt nytt, medan symbolen med utropstecknet visar att batteriet är gammalt och därför laddas ur snabbt.

Läs vidare i artikeln om att fånga fina motiv i vinterns kyla och mörker, och ta till dig alla tipsen om hur du håller kameran i toppform när det är kallt.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av