Så får du perfekt fokus

Med den nya metoden Dot Tune kan du finjustera ditt autofokussystem helt gratis utan extrautrustning och komplicerade redskap. Det är lätt och effektivt, och dina bilder blir knivskarpa.

23 mars 2014

Fokussystemet i en spegelreflexkamera är blixtsnabbt, men det måste vara perfekt kalibrerat om motivet ska bli knivskarpt på exakt rätt ställe. Annars får man lättare suddiga bilder, där fokusplanet hamnar litet framför eller bakom den punkt där man egentligen skulle vilja ha det.

Det är därför som många lägger tid på att finjustera fokussystemet via en funktion i kamerans menysystem. Det har dock hittills varit en tung process som har involverat komplicerade rutiner, extrautrustning, många testbilder och massor av tålamod.

Detta har en amerikansk fotoentusiast förändrat med en genialisk idé till en helt ny metod som är både gratis, lättare och mer exakt. Tekniken heter Dot Tune efter den gröna fokusindikatorn i sökaren. Det är nämligen den man använder för att kolla om fokussystemet är perfekt inställt eller ej.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av