101 tips om finare foton

Den ljusa årstiden har verkligen satt fart på fotosäsongen, och därför är det viktigt att ha koll på tekniken. Här ger vi dig de 101 bästa fototipsen, så att du kan vara säker på att få bra bilder varje gång.

28 april 2012

Fotografering handlar i hög grad om att tillägna sig en god portion fotorutin, där man framför allt behöver känna sin kamera och kunna utnyttja de många tekniska möjligheter som döljer sig i kameramenyn.

Det är viktigt att man förstår förhållandet mellan bländarval och skärpedjup, och det är av lika stor vikt att man t.ex. med actionmotiv vet hur snabba slutartider som krävs för att racerbilen ska bli helt skarp. Naturligtvis behöver man också en grundlig kännedom om kamerans olika ljusmätmetoder, så att man väljer rätt i den aktuella situationen. På samma sätt är det viktigt att veta hur man väljer rätt fokusinställning, beroende på ifall man till exempel behöver hålla fokus när man står inför rörliga motiv.

Det finns en ocean av möjligheter att optimera bilderna om man bara förstår att utnyttja funktioner som histogram, ISOvärde, vitbalans och bildstabilisering rätt.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av