World Photo Day: 6 roliga fakta

Den 19 augusti är World Photo Day. Här är sex saker som du kanske inte visste om foto och som kanske kommer som en överraskning.

19 augusti 2017

Fakta 1

Fotografiets dag den 19 augusti firas eftersom den franska staten denna dag 1839 köpte patentet till den första metoden att framställa ett beständigt fotografi som skapats med hjälp av en kamera, och sedan gjorde patentet tillgängligt för alla i hela världen. Samma år myntade astronomen John Herschel ordet fotografi (photograph).

Fakta 2

Under två minuter tas det nu fler bilder än vad det togs i hela världen under hela 1800-talet.

Fakta 3

Världens största fototävling ägde rum i Nederländerna 2012, där över 350 000 bidrag skickades in.

Fakta 4

Månen är begravningsplats för 12 Hasselblad-kameror som lämnades kvar eftersom man behövde plats för de prover av månen som skulle forslas tillbaka till jorden.

Fakta 5

Man uppskattar att det tas omkring 350 miljarder bilder om året. 250 miljarder bilder har redan hamnat på Facebook.

Fakta 6

Världens mest sedda fotografi är standardbakgrundsbilden till Windows XP, som föreställer en åker i Kalifornien.

Redaktionen rekommenderar: Snygg kameraväska 

Till semestern eller fotorundan är en praktisk och rymlig fotoväska en bra investering. I vår nya kameraväska finns det ett separat utrymme för surfplattan, så att du lätt kan ta med den och föra över bilder från kameran ute i fält med hjälp av wifi. 

Du kan få väskan samt två nummer av Bonnier Digital FOTO för bara 49 kronor + porto. Enbart väskan har ett värde på 399 kronor. Se erbjudandet här.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av