Ny undervattenskamera från Leica

Den tyska kameratillverkaren Leica går nu sina alldeles egna vägar. De har nämligen tillverkat en vattentät kamera som även klarar stötar och damm. Namnet är Leica X-U (Typ 113), och kameran, som klarar 15 meters djup, har samma APS-C-sensor som i de övriga X-modellerna. Upplösningen är 16,3 megapixel.

22 januari 2016

Den tyska kameratillverkaren Leica går nu sina alldeles egna vägar. De har nämligen tillverkat en vattentät kamera som även klarar stötar och damm. Namnet är Leica X-U (Typ 113), och kameran, som klarar 15 meters djup, har samma APS-C-sensor som i de övriga X-modellerna. Upplösningen är 16,3 megapixel. Objektivet är alldeles nytt; det rör sig om en 23mm F1.7 Summilux ASPH-glugg som motsvarar en brännvidd på 35 mm på fullformat. Med en närgräns på 20 cm kan man komma riktigt nära motiven, och blixten som sitter överst på objektivet bidrar till rätt belysning vid undervattensbilder där ljuset kan vara begränsat.

Leica X-U (Typ 113) tar bilder i både jpeg och råformat. Dessutom kan man spela in video i Full HD. När kameran används under vatten kan man trycka på en särskild UW-knapp som aktiverar en inställning speciellt för undervattensbilder där vitbalans och brusreducering har anpassats efter förhållandena. Kameran har utformats i samarbete med Audi Design, och den säljs för omkring 30 000 kronor.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av