Skärmflygare filmad i norrsken

Först nu har kamerorna blivit tillräckligt bra för att fånga norrsken på video, och för första gången har man nu spelat in en skärmflygares dans med fenomenet.

29 januari 2016

Spanska Horacio Llorens fick i januari möjlighet att resa till Tromsø i Nordnorge med hopp om att bli först i världen med att skärmflyga i norrsken.

Det krävde massor av tålamod, och Horacio fick vänta i flera timmar. Det ena sekunden kunde norrskenet vara full gång och den andra försvann det plötsligt. Det var kallt och blåsigt, men till sist lyckades han.

Enligt Red Bull som har lagt ut bilder och videoklipp från händelsen är det först under det senaste året som kamerorna har blivit tillräckligt bra på att fungera i svagt ljus så att de kan fånga rörliga bilder av norrsken i realtid; tidigare var man tvungen att nöja sig med timelapse. För de här inspelningarna användes en Sony Alpha7S II.

Horacio Llorens är världsmästare på akrobatkonster med skärmflygning. Han har bland annat flugit över djungeln i Guatemala och på 7000 meters höjs i Pakistan Här kan du se en video som Red Bull har gjort utifrån händelsen.

Foto: Frode Sandbech/Red Bull Content Pool

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av