Få med dig bättre bilder hem från semestern

Få med dig suveräna semesterbilder hem

Har du någonsin kommit hem från semestern, bara för att konstatera att du inte lyckades ta så bra semesterbilder som du hade hoppats? Ett bra tips är att helt enkelt planera i förväg.

20 juni 2016

Väskan är packad, passet är framme och flygbiljetterna är kanske redan i handen. Men har du bestämt dig för vad du tänker fotografera under resan?

Om du låter slumpen styra kan du få enskilda bra bilder, men om du redan vid avresan vet vad du tänker fotografera är du på god väg mot framgång.

Du kan använda Google Maps till annat än att visa vägen. Funktionen Street View är bra när du söker inspiration för gatufotografi. Sök fram platsen som du ska besöka, så kan du redan här få lite koll på möjligheterna.

Förhandsinformation ger dig bättre resultat

Kontakta den lokala turistinformationen och fråga ifall det äger rum några större evenemang medan du är på plats. Lokala festligheter är till exempel ofta fulladdade med bra motiv.

Turistinformationen kan också ofta förmedla kontakter till duktiga, lokala fotografer som erbjuder guidade turer i närområdet. Deras goda lokalkännedom är mycke användbar, för de vet precis vart man ska bege sig – och när.

Du kan också söka på webben. Platser som 500px.com och boredpanda.com är fyllda till bredden med kreativa bilder från hela världen, och de kan vara en riktigt bra inspirationskälla.

Som prenumerant kan du ladda ner artikeln om fantastiska semesterbilder överst på sidan. Här får du fler goda råd om planering och användbara fotoknep för semestern.

Kanske detta kommer att intressera dig ...

Kanske är du intresserad av